^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Retro Rallysport met twee auto’s naar Hengelo

In het weekend van 21+22 oktober zullen er twee auto’s van Retro Rallysport deelnemen aan de Twente Historic Rally in en rondom Hengelo.

Dit keer zal de samenstelling van de equipes iets anders zijn dan gewoonlijk. Bert Brouwer en Marcel Hesselink zullen deze wedstrijd niet samen met de Opel Manta aan de start verschijnen omdat deze na problemen met de versnellingsbak in Hellendoorn niet op tijd klaar is. Marcel zal nu met teamgenoot Justin Hendriks uit Dalfsen in de Opel Ascona B rijden omdat vaste navigator Leon Veldman verhinderd is. De andere equipe bestaat uit Jeroen Exel uit Lemelerveld met Roan Hesselink uit Bergentheim (en de zoon van…) in de Opel Ascona A.

Voor de Overijsselse teams is de Twente Historic Rally een van de thuiswedstijden. Hengelo kenmerkt zich vaak als een lastige en natte rally.

In totaal staan er 16 klassementsproeven op het programma: 2x2 op de zaterdagavond en 3x4 op de zondag, waaronder de welbekende publieksproef op het industieterrein van Hengelo-Zuid. In totaal zal er ruim 180 km. op snelheid gereden worden. Naast de competitie in een sterk deelnemersveld van ruim 50 historics, zal er uiteraard ook een kleine onderlinge strijd zijn.

Op dag twee zal de finish rond 17.00 uur zijn. Zoals altijd zullen ze er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten.Rallyteam Brouwer-Hesselink van de partij in Hellendoorn

Op zaterdag 16 september staat de Hellendoorn Historic Rally op de agenda van Bert Brouwer en Marcel Hesselink. De grootste ‘rally-afspraak’ van Nederland en tevens één van de thuiswedstrijden.

In juni reden ze in Hardenberg en twee weken geleden reden ze de Rallye Oberehe in het Duitse Eifelgebied. In Hardenberg moesten ze de strijd vroegtijdig staken doordat op het slechte onverhard de koeler kapot gereden werd.

Bij de Rallye Oberehe stonden ze niet met de bekende lichtblauwe Opel Manta aan de start, maar met een gele.

Maar weer sloeg de pechduivel toe… Geplaagd door remproblemen was het na KP2 einde wedstrijd. Rijden zonder remmen is geen optie. Weer een vroegtijdig einde, en dit terwijl alles er nieuw was opgekomen. Ondanks dit geven ze de moed niet op. Alles is weer gecheckt en moet het toch een keer goed komen. Ze willen finishen.

Op het programma staan vijf verschillende klassementsproeven die twee keer gereden worden. Het serviceterrein is bij ‘Dieka’ in Markelo waar de Historics om ca. 11.00 uur van start zullen gaan om ruim 110 km. op snelheid af te leggen. De finish is vanaf 21.00 uur.

Het duo is er op gebrand om met een goed resultaat de eindstreep te halen. Dit samen met nog twee bevriende teams, waaronder ook de zoon van Marcel.
Brouwer & Hesselink naar Duitsland als test voor de Hellendoorn Historic Rally

Op zaterdag 2 september zal het rallyduo aan de start staan van de Rallye Oberehe in en rondom Hillesheim in het Duitse Eifelgebied.Dit keer zullen ze niet starten met de bekende lichtblauwe Manta, maar met een gele Manta.Met deze auto wordt een stuk historie weer van stal gehaald.Begin 2000 is voor het laatst met de gele Manta gereden, die tot die tijd al de nodige kilometers 'rally ervaring' heeft gemaakt.In de afgelopen tijd is de auto helemaal opnieuw opgebouwd. Deze rally zullen ze als test gebruiken voor de Hellendoorn Historic Rally, die twee weken later, op 16 september op de planning staat.Ook hopen zij dat ze het pechduiveltje definitief kwijt zijn.De Rallye Oberehe bestaat uit drie verschillende klassementsproeven die elk tweemaal gereden worden.Totaal zal er zo'n 60 km. op snelheid gereden worden. Ze zullen gaan over smalle, bochtige weggetjes in een heuvelachtig gebied.

In totaal zullen ze met drie bevriende teams met verschillende ‘historics’ aan de rally in Duitsland deelnemen.

-Bert en Marcel            Opel Manta B
-Justin en Leon             Opel Ascona B
-Karl en Renaldo             Opel Manta B

Met z’n allen gaan we voor mooie resultaten.


Brouwer & Hesselink starten rallyseizoen 2023 in Hardenberg

De Vechtdal Historic Rally op zaterdag 17 juni is voor Bert en Marcel de eerste wedstrijd van seizoen 2023.
Ook is het voor het Overijsselse duo één van hun thuiswedstrijden. Helemaal voor Marcel die nu woonachtig in Bergentheim is, gaat proef 'Brucht'
bijna letterlijk door de achtertuin.

Het was de bedoeling om al eerder te rijden, maar een aantal rally's in Nederland en Duitsland gingen helaas niet door.

Tijdens de winterstop is de Opel Manta weer helemaal nagekeken en hopen ze dat het pechduiveltje dat vorig jaar in de auto zat ook is weggejaagd.
Ook zal een zoon van Marcel in Hardenberg aan de start verschijnen.
Op het programma staan vier verschillende klassementsproeven, Witharen, Ommen, Brucht en industrieterrein Broeklanden in Hardenberg.
Deze zullen driemaal gereden worden, wat uitkomt op ruim 140 km op snelheid.

Voor wie de teams live in actie wil zien, is dit een mooie gelegenheid. Het serviceterrein is bij Prima Equipment aan de Noorwegenweg. 
Proef Broeklanden gaat langs het serviceterrein. De start is vanaf 11.00 uur, de finish vanaf 18.40 uur. 
Zoals altijd gaat ze er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten.Brouwer & Hesselink present in Hellendoorn

In het weekend van 16 en 17 september Bert en Marcel aan één van hun thuiswedstrijden en tevens grootste wedstrijd van Nederland, 'de Hellendoornrally'.
Met de lichtblauwe Manta rijden ze weer in de Historics.

Eerder dit seizoen hebben ze al gereden in Assen, Westerwald, Grönegau en Hardenberg.
Helaas moesten ze in Hardenberg vanwege een geknapte koppelingskabel halverwege de strijd staken.

Dit jaar is de 40e editie van de Hellendoornrally. Er verschijnen een aantal bekende rijders aan de start, waaronder oud Formule-1 coureur Jos Verstappen.
Voor de Historics staan dertien mooie technische en afwisselende proeven op het programma, waar in totaal zo'n 150 km. op snelheid over 
het Twentse platteland gereden wordt.

Het servicepark is op het parkeerterrein van het Avonturenpark in Hellendoorn. Hier kan het publiek de rallyauto's ook van dichtbij bekijken en de monteurs 
bezig zien om de auto's in topconditie te houden. De eerste deelnemer van de rally zal hier op vrijdagavond rond 19.00 uur vertrekken naar het startpodium
in het centrum van Hellendoorn. Rond 20.30 uur volgen de Historics. De finish van de rally staat gepland op zaterdagavond vanaf 21.00 uur en voor de
Historics vanaf 22.30 uur.

Zij gaan ook nu weer hun uiterste best doen voor een goede klassering.


Brouwer & Hesselink van de partij in Hardenberg

Op zaterdag 18 juni staat voor rallyduo Bert Brouwer en Marcel Hesselink de vierde wedstrijd van seizoen 2022 op de agenda:
De Vechtdal Historic Rally in en rondom Hardenberg.

Voor de Overijsselse equipe is Hardenberg één van de thuiswedstrijden, die tevens meetelt voor het Historic Rally Kampioenschap.

De Vechtdalrally kenmerkt zich als een mooi compact evenement. Verdeeld over tien klassementsproeven (2x5), waarvan twee nieuwe bij 
Ommen en Witharen, zullen ze ongeveer 130 km op snelheid rijden. 

Voor wie het team live in actie wil zien, is dit een mooie gelegenheid. Het serviceterrein is op het terrein bij Prima Equipment aan de Noorwegenweg.
Ook enkele klassementsproeven zijn in de directe omgeving. Kortom: alles binnen handbereik.
De start van de eerste deelnemer zal rond 12.15 uur zijn, en de finish vanaf ongeveer 18.15 uur. 

Ze gaan er weer alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten.


Brouwer & Hesselink opnieuw naar de Oosterburen


Op zaterdag 28 mei gaan Bert Brouwer en Marcel Hesselink opnieuw naar Duitsland om daar, net voorbij Osnabrück, de Rallye Grönegau te rijden.

Voor het duo is dit de derde wedstrijd van seizoen 2022.
Half maart stonden ze aan de start van de Drenthe Historic Rally op en rondom het TT-Circuit in Assen. Begin april namen ze deel aan de 
Rallye Westerwald in het Duitse Altenkirchen. Hier stonden ze samen met nog drie bevriende teams aan de start.
Dit stond garant voor een mooie (onderlinge) competitie. Na een paar proeven waren Bert en Marcel de snelsten van de vier.

Alleen mondde het enthousiasme in combinatie met de regen- en hagelbuien op KP 5 (van zes) uit in een glijpartij.
Ongeveer 100 meter voor de finish kwamen ze op een wat kleiachtige ondergrond iets aan het glijden en belandden ze naast de weg in een weiland.
Dit was meer een soort dal waar ze helaas niet meer van de plek kwamen. Ze hadden geluk dat er toevallig een boer met een trekker was,
die ze weer naar boven heeft gesleept. Intussen hadden ze teveel tijd verloren, wat einde wedstrijd betekende.

Qua kilometers is deze wedstrijd ook korter dan de Nederlandse wedstrijden. Maar zeker weer uitdagend over de smalle en bochtige weggetjes
in het Duitse heuvellandschap.

Ook nu zullen ze weer met vier 'historics' aan de start staan en zullen ze er samen een mooie strijd van maken.Brouwer en Hesselink gaan de grens over

Op zaterdag 9 april zullen Bert Brouwer en Marcel Hesselink afreizen naar het Duitse Altenkirchen om daar mee te doen aan de Rallye Westerwald.

Half maart stonden ze aan de start van de Drenthe Historic Rally op en rondom het TT-circuit in Assen. De start van seizoen 2022 verliep voor het duo
niet helemaal (helemaal niet) volgens plan.
Op KP4 zorgde een 'overstekende' IBC (tank gevuld met water) voor behoorlijke voorschade aan de Opel Manta en ook voor een deukje in hun ego.

Intussen is de schade weer hersteld en kunnen ze weer. 
In totaal zullen ze met vier bevriende teams met verschillende 'historics' deelnemen aan de rally in Duitsland.
Hier zal ook de zoon van Marcel z'n debuut als navigator maken. Op het programma staan zes klassementsproeven (2x3). Qua kilometers wel iets korter
dan de Nederlandse wedstrijden, maar zeker niet minder uitdagend. Ze zullen gaan over smalle, bochtige weggetjes in een heuvelachtig gebied.

Met z'n allen gaan ze voor mooie resultaten.Rallyteam Brouwer-Hesselink start rallyseizoen 2022 in Assen

Op zaterdag 12 maart zullen Bert Brouwer en Marcel Hesselink aan de start staan van de Drenthe Rally.

Voor het duo is het de eerste wedstrijd van seizoen 2022. Vanwege corona is er de afgelopen twee jaar bijna niet gereden.
Veel wedstrijden konden vanwege de maatregelen niet doorgaan. De laatste wedstrijd was in september de Hellendoorn Historic Rally.
Helaas moest de wedstrijd al na anderhalve proef gestaakt worden door motorproblemen.

Tijdens de winterstop is de motor van de Opel Manta uit elkaar geweest en is de auto verder weer helemaal klaar gemaakt.

De Drenthe Rally, een nieuw opgezet evenement, stond in eerste instantie nog voor eind november vorig jaar op de kalender. Helaas kon deze ook geen
doorgang vinden omdat vlak voor tijd de coronaregels weer aangescherpt werden. De rally is op en rond het TT-circuit in Assen.
Op het programma staan vier verschillende klassementsproeven die elk drie maal gereden worden. Zo wordt er een kleine 100 km. op snelheid gereden.
Rond 10.00 uur zal de eerste deelnemer van start gaan. De finish staat rond 18.00 uur gepland.

Ook dit seizoen zal het team weer de strijd aangaan in het Nederlands Historisch Rallykampioenschap. Hierin wordt gereden met rally-auto's uit vroeger tijden.
Daarnaast staan er nog een paar rally's in Duitsland en België op hun wedstrijdkalender. 

Het team heeft ontzettend veel zin om eindelijk weer eens een compleet seizoen te rijden. Zoals gewoonlijk gaan ze er weer vol voor en willen ze mooie
resultaten neerzetten.Rallyteam Brouwer-Hesselink present in Hellendoorn

Eindelijk kunnen ze weer…..

Op zaterdag 18 september zullen rijder Bert Brouwer (Nieuwleusen) en navigator Marcel Hesselink (Vriezenveen) deelnemen aan één van hun thuiswedstrijden: ‘De Hellendoorn Historic Rally’.

Precies een jaar geleden hebben ze de Vechtdal Historic Rally rondom Hardenberg gereden.
Hier wisten ze op een nette 5e plek algemeen en 3e plek in hun klasse te eindigen. Dit was de enige wedstrijd van seizoen 2020.
Vanwege corona waren alle andere rally’s afgelast. Door de huidige regelgeving zal de rally dit jaar alleen op de zaterdag plaatsvinden.

Op het programma staan vijf mooie afwisselende klassementsproeven, die elk twee keer gereden worden, in totaal ruim 130 km. op snelheid.
Rond 10.00 uur zal de eerste auto over het startpodium in het centrum van Hellendoorn gaan, waar rond 20.00 uur de eerste deelnemer weer aan de finish wordt verwacht. Hoewel er een jaar niet gereden is, hebben ze niet stil gezeten. De auto is weer op en top in orde gemaakt. Ze hebben er ontzettend veel zin in, en gaan hun uiterste best doen voor een goed resultaat.Brouwer en Hesselink naar Hardenberg

Op zaterdag 19 september staat voor Bert en Marcel de eerste wedstrijd van seizoen 2020 op de agenda. De Vechtdal Historic Rally rondom Hardenberg.
Door corona konden er tot nu toe helaas geen wedstrijden georganiseerd worden, en moesten ze noodgedwongen afwachten.

Op het programma staan zes klassementsproeven. Drie verschillende die elk twee maal gereden worden.
Totaal zal er ongeveer 85 km. op snelheid gereden worden. Toch zal de wedstrijd anders zijn dan anders.
Door de huidige maatregelen kan er geen publiek worden toegelaten op het serviceterrein, en ook langs de proeven zullen er geen toeschouwers aanwezig kunnen zijn. Iets wat begrijpelijk is, maar toch erg jammer.
Ondanks dit hebben ze er erg veel zin in, een gaan zoals altijd voor een goede klassering.Rallyteam Brouwer-Hesselink present in Hellendoorn


Op 20 en 21 september zullen rijder Bert Brouwer en navigator Marcel Hesselink weer deelnemen aan één van hun thuiswedstrijden en tevens grootste wedstrijd van Nederland: 'De Hellendoornrally'.

Eerder dit seizoen hebben ze al gereden in Barneveld, Grönegau en Hardenberg, waar mooie resultaten behaald werden. Alleen in Hardenberg moesten ze 
helaas al voor het eind van de eerste klassementsproef de strijd staken. Oorzaak was een kapotte lager, die nogal wat schade in de achteras veroorzaakt had. Inmiddels is de achteras vervangen en is de Opel Manta weer compleet nagekeken.

In Hellendoorn zal het duo weer starten in de 'Historics', een aparte klasse waarin alleen auto's van 25 jaar en ouder meedoen. Dit staat garant voor een stuk
nostalgie en ouderwets rallyspectakel.

Op het programma staan viertien mooie technische en afwisselende klassementsproeven op het Twentse platteland, waar in totaal zo'n 170 km op snelheid gereden wordt. Vier op de vrijdagavond en de overige tien op zaterdag.
Terug van weggeweest is de proef Luttenbergring die zaterdags tegen de avond gereden wordt.

Het servicepark is op industrieterrein 't Lochter in Nijverdal. Hier kan het publiek de rallyauto's ook van dichtbij bekijken.
De eerste deelnemer zal hier op vrijdagavond rond 18.00 uur vertrekken en ongeveer een half uurtje later over het startpodium in Manege 't Oale Spoor in Hellendoorn richting de eerste klassementsproef gaan. De finish staat gepland op zaterdagavond vanaf 18.00 uur.

Voor het team is het extra bijzonder om voor het (thuis)publiek te rijden, en hebben er dan ook ontzettend veel zin in. Ze gaan zoals gewoonlijk weer hun uiterste best doen voor een goede klassering en zo punten te pakken voor het Historic Kampioenschap.


Rallyteam Brouwer-Hesselink van de partij in Hardenberg

Op zaterdag 15 juni staat voor rallyduo Bert Brouwer en Marcel Hesselink de derde wedstrijd van seizoen 2019 op strde agenda: 'De Vechtdal Historic Rally'
in en rondom Hardenberg.

In april reden ze de Visual Art Historic Rally rondom Barneveld. Hier zijn ze op een hele mooie 3e plek algemeen, en als 1e in hun klasse gefinished.
Twee weken terug, op 1 juni hebben ze in Duitsland de Rallye Grönegau, net voorbij Osnabruck gereden. Een mooie uitdagende wedstrijd over de smalle,
bochtige weggetjes in heuvelachtig gebied. In een dik startveld met ruim 100 deelnemers, konde ze hier een 41e plek noteren.

Voor de Overijsselse equipe is Hardenberg één van de thuiswedstrijden, die tevens meetelt voor het Historic Rally Kampioenschap.
De Vechtdal Rally kenmerkt zich als een mooi en compact evenement. Verdeeld over acht klassementsproeven zullen ze ongeveer 130 kilometer op snelheid rijden.

Voor wie het team live in actie wil zien, is dit een mooie gelegenheid. Het serviceterrein is op het parkeerterrein bij Prima Equipment aan de Noorwegenweg.
Ook de klassementsproeven zijn in de directe omgeving. Kortom: alles binnen handbereik.
De start van de eerste deelnemer zal rond 12.30 uur zijn, de finish vanaf ongeveer 18.30 uur. Het team gaat er weer alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten.Rallyteam Brouwer-Hesselink maakt uitstapje naar Duitsland

Op zaterdag 1 juni maakt rallyteam Brouwer-Hesselink een uitstapje naar Duitsland. Een eindje voorbij Osnabrück, daar zullen ze meedoen aan de 
Rallye Grönegau. Op het programma staan zes klassementsproeven (2x3), qua kilometers wel iets korter dan de Nederlandse wedstrijden,
maar niet minder uitdagend. Ze zullen gaan over smalle, bochtige weggetjes in een heuvelachtig gebied.

Ze willen deze wedstrijd als test/opwarmertje doen voor de Vechtdal Historic Rally, die twee weken later, op zaterdag 15 juni gereden wordt, en tevens
meetelt voor het Historisch Rally Kampioenschap.


 

Rallyteam Brouwer-Hesselink start rallyseizoen 2019 op de Veluwe

Op zaterdag 13 april zal rallyteam Brouwer-Hesselink aan de start staan van de Visual Art Historic Rally rondom Barneveld.
Voor hen is dit de eerste wedstrijd van 2019.

Tijdens de winterstop is de Opel Manta weer op en top in orde gemaakt. Daarnaast werden ook de plannen voor 2019 gemaakt.
Ze zullen dit jaar in het Nederlands Historic Rally Kampioenschap strijden. Een aparte klasse in de rally voor auto's ouder dan 25 jaar, die zeker garant staat 
voor een stuk nostalgie, ouderwets rallyspektakel en competitie.

In 2018 hebben ze in Hellendoorn en Hengelo ook in de 'Historics' gereden, waar ze zich konden meten met de top. Verder zullen ze ook nog aan enkele Duitse
wedstrijden deelnemen. 
De wedstrijd rondom Barneveld heeft totaal negen klassementsproeven. Drie verschillende die elk driemaal gereden worden. De start zal even voor 12.00 uur
vanaf serviceterrein 'Harselaar' in Barneveld zijn, de finish rond 20.00 uur.Rallyteam Brouwer-Hesselink sluit seizoen 2018 af in Hengelo

In het weekend van 20 en 21 oktober zullen Bert Brouwer en Marcel Hesselink starten in een van hun thuiswedstrijden: de Twenterally in en rondom Hengelo.

Voor hen is dit de vijfde en laatste wedstrijd van seizoen 2018.
Eerder dit seizoen reden ze al in Emmeloord, Barneveld en Hardenberg.
Vervolgens stond in september ‘Hellendoorn’ op de agenda. Door een kapotte achteras moesten ze hier helaas na 11 klassementsproeven de strijd staken. Dat terwijl ze op een eerste plek algemeen in de Historic klasse lagen.

Ze zijn er dus erg op gebrand om in Hengelo in de herkansing te gaan en een goed resultaat neer te zetten.

‘Hengelo’ kenmerkt zich elk jaar weer als een lastige en vaak natte rally.
Dit jaar heeft de organisatie voor een andere opzet gekozen. Zo zit er sinds lange tijd de zaterdagavond er weer in. Er zullen dan twee keer twee proeven gereden worden. De volgende dag staan er drie keer vier proeven op het programma. Waaronder de publieksproef op industrieterrein Hengelo-Zuid.Rallyteam Brouwer-Hesselink present in Hellendoorn

Op 14 en 15 september zullen Bert Brouwer en en Marcel Hesselink deelnemen aan één van hun thuiswedstrijden,  
en tevens grootste wedstrijd van Nederland: De Hellendoorn Rally.

Eerder dit seizoen hebben ze al gereden in Emmeloord, Barneveld en Hardenberg, waar met uitzondering van Barneveld
(uitval vanwege kapotte versnellingsbak) mooie resultaten genoteerd konden worden.  In Hardenberg werd het duo 4e algemeen en 1e in de klasse.

In Hellendoorn zal het duo deelnemen in de ‘Historics’, een aparte klasse waarin alleen auto’s van   25 jaar en ouder meedoen. 
Dit staat garant voor een stuk nostalgie en  ouderwets rallyspektakel.

Op het programma staan vijftien mooie technische en afwisselende klassementsproeven op het Twentse platteland, waar in totaal zo’n 160 km. op snelheid gereden wordt.
Vijf op de vrijdagavond en de overige tien op zaterdag. Ook de publieksproef op industrieterrein Bedrijvenpark Twente is weer in het programma opgenomen.

Het servicepark is op industrieterrein ’t Lochter in Nijverdal. Hier kan het publiek de rallyauto’s ook van dichtbij bekijken.
De eerste deelnemer zal hier op vrijdagavond rond 19.00 uur over het startpodium gaan.
De finish staat gepland op zaterdagavond vanaf 19.00 uur.

Het team gaat ook nu weer hun uiterste best doen voor een goede klassering.


Rallyteam Brouwer-Hesselink van de partij in Hardenberg

Op zaterdag 16 juni staat voor rallyduo Bert Brouwer en Marcel Hesselink de derde wedstrijd van 2018 op planning, 
'de Vechtdal Short Rally' in en rondom Hardenberg.

In maart waren ze in de polder, waar ze de Zuiderzee Shortrally hebben gereden, met een 7e plek algemeen als resultaat.
In april reden ze de Centraal Nederland Shortrally rondom Barneveld. Hier moesten ze helaas al na twee klassementsproeven de strijd staken
vanwege een kapotte versnellingsbak. Intussen is alles weer nagekeken, en kunnen ze er weer vol tegenaan.
Voor de Overijsselse equipe is Hardenberg één van de thuiswedstrijden.
De Vechtdal (Short)Rally kenmerkt zich als een mooi en compact evenement. Verdeeld over zes klassementsproeven zullen ze ongeveer
60 km. op snelheid rijden.

Voor wie het team live in actie wil zien, is dit een mooie gelegenheid.
Het serviceterrein is op het parkeerterrein bij Prima Equipment aan de Noorwegenweg, en dicht bij heeft de organisatie een nieuwe proef uitgezet.
Kortom: alles binnen handbereik. De start van de eerste deelnemer is rond 13.00 uur en de finish vanaf ongeveer 17.30 uur.


Rallyteam Brouwer-Hesselink naar de Veluwe.

Op zaterdag 14 april staat voor rallyteam Brouwer-Hesselink de tweede wedstrijd van seizoen 2018 op de agenda, 
'de Centraal Nederland Shortrally' in de omgeving va Barneveld.

In maart waren ze in de polder, waar ze een mooie 7e plaats in het algemeen klassement konden noteren.

De rally rondom Barneveld heeft vijf klassementsproeven, de bestaan uit zowel verharde als onverharde ondergrond.
De start zal zijn rond 14.30 uur vanaf serviceterrein 'Harselaar' in Barneveld, en waar rond 18.45 uur ook de finish zal zijn.
Het team zal ook hier weer gaan voor een goede klassering om punten te pakken voor het Shortrally Kampioenschap.


Rallyteam Brouwer-Hesselink start seizoen 2018 in de polder.

Op zaterdag 17 maart zullen Bert en Marcel starten in de Zuiderzee Shortrally rondom Emmeloord.

Voor het duo is dit de eerste wedstrijd van seizoen 2018. Tijdens de winterstop is de Opel Manta weer helemaal nagekeken, 
en werden de plannen voor 2018 gemaakt.
Na de mooie resultaten in 2017 (vrijwel constant bij de eerste 8) heeft het team er voor gekozen om in het Nederlands Shortrallykampioenschap
te strijden.
Dankzij de trouwe sponsoren is op dit moment mogelijk om vier van de zeven wedstrijden te rijden. Het budget voor de overige wedstrijden 
hopen ze ook binnenkort rond te krijgen.

De wedstrijd rond Emmeloord heeft totaal vier klassementsproeven. De eerste deelnemer zal om ongeveer 14.15 uur starten en wordt rond
18.00 uur aan de finish verwacht. Ook hier zullen ze weer hun uiterste best doen voor een goed eindresultaat.


Rallyteam Brouwer-Hesselink sluit rallyseizoen 2017 af in Duitsland.

In het weekend van 10 en 11 november zal rallyteam Brouwer-Hesselink afreizen naar Duitsland, om daar deel te nemen aan de Rallye Köln-Ahrweiler.

Voor hen is dit de afsluitende wedstrijd van seizoen 2017.
Omdat het vanwege andere verplichtingen niet mogelijk was om in 'Hengelo' te rijden, is besloten om een uitstapje naar de oosterburen te maken.
Maar ook omdat dit een rally is, waar alleen maar 'oude' rallyauto's aan de start mogen verschijnen, en de Opel Manta dus prima in dit plaatje past.

Bijzonder aan deze wedstrijd is dat er maar heel beperkt verkend mag worden.Hierdoor zal er meer op zicht gereden moeten worden, wat weer een hele
andere uitdaging is. 
De wedstrijd kent dertien klassementsproeven. Vrijdag tegen de avond zal er een gereden worden, de rest op zaterdag waar o.a. ook een proef op de 
Nord- en Südschleife van de Nürburgring zal zijn.


Rallyteam Brouwer-Hesselink present in Hellendoorn.

Op 15 en 16 september zullen Bert Brouwer en Marcel Hesselink deelnemen aan één van hun thuiswedstrijden en tevens grootste wedstrijd van Nederland:
'De Hellendoornrally'.

Op het programma staan twaalf mooie technische en afwisselende klassementsproeven op het Twentse platteland, waar in totaal ruim 170 km. op snelheid
gereden wordt. De langste proef is bijna 22 km. Ook zal er een publieksproef zijn op industrieterrein Bedrijvenpark Twente.

Het servicepark is op industrieterrein 't Lochter in Nijverdal. Hier kan het publiek de rallyauto's ook van dichtbij bekijken.
De eerste deelnemer zal hier op vrijdagavond rond 19.00 uur over het startpodium gaan. De finish staat gepland op zaterdagavond vanaf 18.30 uur.

Het team gaat ook nu weer hun uiterste best doen voor een goede klassering.


Rallyteam Brouwer-Hesselink van de partij in Hardenberg.

Op zaterdag 17 juni staat voor rallyduo Bert Brouwer en Marcel Hesselink de derde wedstrijd van seizoen 2017 op de agenda: 'De Vechtdal Shortrally' in en rondom Hardenberg.
Voor de Overijsselse equipe is Hardenberg één van de thuiswedstrijden. 
De Vechtdal (short)rally kenmerkt zich als een mooi en compact evenement. Verdeeld over vijf klassementsproeven zal er ongeveer 60 km. op snelheid gereden worden. 
Voor wie het team live in actie wil zien, is dit een mooie gelegenheid. Het serviceterrein is op het parkeerterrein bij de Evenementenhal en dichtbij heeft de organisatie een uitdagende proef met een mooi stuk onverhard uitgezet. Kortom: alles binnen handbereik. 
De start van de eerste deelnemer zal rond 13.00 uur zijn, en de finish vanaf ongeveer 18.00 uur.Rallyteam Brouwer-Hesselink naar de Veluwe

Op zaterdag 8 april staat voor rallyteam Brouwer-Hesselink de tweede wedstrijd van seizoen 2017 op de agenda: 'de Centraal Nederland Shortrally'
in de omgeving van Barneveld en Putten.

De rally rondom Barneveld en Putten heeft vijf klassementsproeven, die bestaan uit zowel verharde als onverharde ondergrond. 
De start zal zijn rond 12.30 uur vanaf het serviceterrein in Barneveld, waar rond 17.15 uur ook de finish zal zijn
Het team zal weer hun uiterste best doen voor een goed resultaat. Ook dit keer zal equipe Hendriks-Lier in de Ascona weer deelnemen aan de (onderlinge) strijd.

 


Nieuw seizoen, andere rijder, andere auto.
In seizoen 2017 zullen rijder Bert Brouwer (Nieuwleusen) en navigator Marcel Hesselink (Vriezenveen) een aantal (short)rally’s van de Nederlandse rallykalender rijden.
De auto waar mee gereden wordt, is een spectaculaire Opel Manta van Retro Rallysport.

De seizoenstart zal zijn op zaterdag 18 maart in de Zuiderzee Shortrally rondom Emmeloord.
Die dag zullen ze twee wedstrijden rijden.
Overdag staat de ‘Zuiderzee Shortrally’ op het programma, die bestaat een zestal klassementsproeven (2x3) over de smalle en bochtige dijkweggetjes in de polder.
De start is om 12.50 uur in het centrum van Emmeloord en de finish staat gepland rond 16.40 uur.

 ’s Avonds rond 19.40 uur zullen ze starten in de ‘Zeebodem Shortrally’ die vier klassementsproeven kent. Een daarvan is op een industrieterrein bij Kampen, de andere is de befaamde publieksproef van bijna 20 km. lengte op industrieterrein Nagelerweg in Emmeloord, welke beide tweemaal gereden worden. Even voor middernacht zal de finish zijn.

Naast hun zal nog een team van Retro Rallysport, bestaande uit Justin Hendriks en Renaldo Lier (Dalfsen-Rouveen) afreizen naar de polder. Zij starten met een Opel Ascona.
De strijd zal dus niet alleen gaan tussen de overige deelnemers, maar is er ook een nog een kleine onderlinge strijd. Nostalgie en spektakel gegarandeerd.

 

 

Copyright 2024  Rallymax